Bütünleşik Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleri ve Güncel Uygulamaları

Hakan Murat Arslan (ed)
Düzce Üniversitesi
https://orcid.org/0000-0002-3515-5358

Özet

Günümüzde gelişen teknolojik imkânlar ve yaşanan dijitalleşme süreçleri, her alanda olduğu gibi karar verme süreçlerinde de derinden hissedilmektedir. Geleneksel karar verme yöntemlerine büyük bir alternatif olarak kullanılmaya başlanan çok kriterli karar verme yöntemleri ve özellikle bütünleşik çok kriterli karar verme yöntemleri karar vericilere ve ilgililere daha kapsamlı ve objektif karar alma olanağı sağlamaktadır.

Bu kitabın temel amacı, güncel ve bütünleşik çok kriterli karar verme yöntemlerini ve uygulamalarını derinlemesine incelemektir. Türkiye'nin kıymetli üniversitelerinden, alanında uzman değerli akademisyenler tarafından oluşturulan bölümler, nicel karar verme yöntemleri alanında teorik altyapı oluşturmak, güncel konular hakkında literatüre katkı sunmak, var olan güncel işletme problemlerine yönelik çözüm önerilerinde bulunmak ve farklı disiplinleri bir arada buluşturmak için özenle kaleme alınmıştır.

Bütünleşik çok kriterli karar verme, Kurumsal Sürdürülebilirlik Performansının Değerlendirilmesi, Lojistik Performans Endekslerinin Değerlendirilmesi, Havayolu Yolcu Taşımacılığı Sektöründe Hizmet Kalitesinin Değerlendirilmesi, hazır beton ve ambalaj sektörlerinde tedarikçilerin değerlendirilmesi gibi güncel ve önemli konular bu kitapta ayrı ayrı bölümler halinde ele alınmaktadır. Böylece, karar vericiler ve ilgililer için pratik ve uygulanabilir çözüm önerileri sunulmaktadır.

Bu eserin ortaya çıkmasında büyük bir özveriyle katkı sağlayan bütün değerli akademisyenlerimize ve bu yolda yürümeye kararlı olan tüm araştırmacılara sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Umarım bu kitap, karar verme yöntemleri alanında çalışan akademisyenler, araştırmacılar ve uygulamacılar için faydalı bir kaynak olur.

Kaynakça Gösterimi

Arslan, H. M. (ed.) (2024). Bütünleşik Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleri ve Güncel Uygulamaları. Özgür Yayınları. DOI: https://doi.org/10.58830/ozgur.pub468

Lisans

Yayın Tarihi

9 September 2024

ISBN

PDF
978-975-447-382-7

DOI

Kategoriler